A particularly breath-taking entrance, built on an inner door opens on to two floor-to-ceiling glass screens. A magnificent iconic staircase then appears, the walnut cladding of which complements the travertine marble steps.

A prestigious location, with international visibility in the heart of the vibrant Museum District. The new flagship will match the Molteni store in Shaftesbury Avenue, Covent Garden, which opened in 2008, testifying to London’s key function in the contemporary design scene. The spirit of the brand new, unique, evolutionary job is in tune with modernity and true into the Group’s stylistic principles, designed by Molteni Group’s creative director Vincent Van Duysen.

A project that succeeds in the search for good living by understanding the architectural making. This leads to feeling at ease in one of the most vibrant cities of the world, London. It is an honour to represent together with Molteni Group the quintessence of Italian design by creating a unique momentum in the city of bankers and creators.
– Vincent Van Duysen.

This high-impact panoramic space contains, frames and enhances the products of the new collections designed by Vincent van Duysen, Rodolfo Dordoni, Ron Gilad, Foster + Partners, Jean Nouvel and Patricia Urquiola, amongst others. The first floor features the Group’s legendary pieces. The Paul seating system and the wall-system Grid, the VVD kitchen, the Gliss Master wardrobe system and the Albert sofa are effectively showcased in each setting, alternating between Gio Ponti’s final creations and a selection of pieces from the Heritage Collection. The lower floor, defined by a cornice of structural markets, individually lit and furnished like the wings of a theatre, is accessed by the downward staircase, and it opens into a large living-room featuring the Turner sofa, Gio Ponti’s D.156.3 armchairs and the Password system plus the new AVA bookcase by Foster+Partners.

The separating walls subdivide generous amounts, interspersed by tall travertine marble-clad portals. Each zone provides a stunning backdrop for items instantly recognisable as Vincent Van Duysen’s signature designs.

The space encloses the most latest offering of the Group’s two brands: Molteni&C and Dada, and symbolises a lifetime marked by Italian flair with the intimacy of a private home. The idea defining that space – measuring over 700 square yards with five store windows – is played out over two levels linked by a dramatic staircase. The brand new architectural design is faithful to the original features of the building: it has maintained its sense of space and preserved the understanding of its original design from the late 1800s.

A large space is reserved for the kitchen area with a scenographic Prime kitchen alongside a sophisticated 505 wall set up as a Wine Cellar. Completing thearea is a monumental Armani/Dada Slide kitchen.